5 voordelen van SEO

Voordelen

Dus – SEO kan u helpen uw positie in de resultaten van zoekmachines te verbeteren.
Dit heeft het potentieel om een ​​enorme impact te hebben op de belangrijkste doelen van uw bedrijf, zoals het vergroten van uw leads en verkopen.
Maar als u niet overtuigd bent, blijf dan lezen om vijf van de grootste voordelen te ontdekken van het optimaliseren van uw site voor zoeken.

1. SEO richt zich op kwaliteitsverkeer

Een van de grootste voordelen van SEO is dat het een inkomende marketingstrategie is.
In tegenstelling tot traditionele ‘uitgaande’ reclamekanalen, waarbij contact wordt opgenomen met consumenten, of ze nu van u willen horen of niet, zijn inkomende methoden erop gericht uw publiek gemakkelijk te vinden wanneer ze informatie willen.
Deze traditionele methoden, zoals ongevraagd bellen, spam-e-mails en onderbroken advertenties, worden uitsluitend gedaan met het oog op de doelen van de adverteerder.

2. U hoeft niet te betalen voor advertenties in SEO
De organische ranglijst van Google is volledig gebaseerd op wat volgens het algoritme de beste resultaten oplevert voor een bepaalde zoekopdracht. Dit betekent dat zodra u een pagina heeft gemaakt die de zoekmachine waardig acht om hun gebruikers naar te verwijzen, deze nog maanden (of zelfs jaren) na uw publicatie verkeer naar uw site kan blijven trekken.
Natuurlijk vereist het onderzoeken en schrijven van inhoud van hoge kwaliteit een investering. Die investering zal ofwel in de vorm van tijd zijn, als u ervoor kiest om het zelf te maken, of geld, als u ervoor kiest om een ​​digitaal marketingbureau in te huren om het voor u te creëren.

3. SEO krijgt meer klikken dan PPC

Hoewel PPC-advertenties boven organische rankings verschijnen, resulteert 71,33% van de zoekopdrachten in een klik op een organisch resultaat op de eerste pagina. Het is moeilijk te zeggen waarom dit zo is, hoewel de meest logische conclusie is dat gebruikers het algoritme van Google vertrouwen. Ze weten voor welke advertenties adverteerders betalen en ze kiezen ervoor in plaats daarvan de pagina’s te bezoeken waarvan de zoekmachine heeft vastgesteld dat ze de beste zijn.

PPC

4. SEO helpt PR

Hoewel SEO en PR misschien volledig afzonderlijke marketingstrategieën lijken, kunt u ze samen gebruiken om de resultaten die u van elk ziet te maximaliseren.
Het verdienen van links van gerenommeerde websites is een belangrijk onderdeel van elke SEO-strategie. Dit betekent dat een van de grootste onderdelen van het werk van een SEO-professional het identificeren van mogelijkheden voor plaatsing of dekking op brancheblogs, nieuwspublicaties en andere relevante sites is.

5. U kunt de concurrentie voorblijven

Tegenwoordig wordt SEO algemeen beschouwd als een hoofdbestanddeel van elke marketingstrategie. In feite zegt 61% van de marketeers dat het verbeteren van hun SEO en het verbeteren van hun online aanwezigheid een topprioriteit is.

5 voordelen van SEO

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven