Soorten SEO-factoren voor zoekmachines

SEO-factoren

Er zijn vier grote groepen die vallen onder het periodieke systeem van SEO-factoren van Search Engine Land:

  • On-page SEO: inhoud, architectuur, HTML
  • Off-page SEO: vertrouwen, links, gebruiker
  • Gifstoffen

Opkomende branches

De elementen binnen elke groep of subgroep zijn factoren waarmee u rekening moet houden als u de organische zichtbaarheid en rangschikking van uw site wilt vergroten. In de rechterbovenhoek van elk element vindt u een waarde die u helpt het gewicht of belang van dat specifieke element te begrijpen: hoe hoger het nummer, hoe meer gewicht het draagt.

De on-page en off-page SEO-groepen hebben elk verschillende subgroepen en elk hoofdstuk van deze SEO-gids is gewijd aan het helpen navigeren door dat specifieke facet van SEO.

SEO-factoren werken in combinatie

SEO-factoren bestaan ​​niet in een vacuüm. Goed geoptimaliseerde HTML-titels zullen dunne inhoud niet compenseren. Razendsnelle sitesnelheid helpt niet als zoekmachines uw pagina’s niet gemakkelijk kunnen crawlen. Simpel gezegd, het hebben van verschillende positieve factoren kan uw kans op succes vergroten, maar negatieve factoren kunnen die kans vergroten.

seo

On-page SEO-factoren

De factoren voor het rangschikken op de pagina zijn bijna volledig binnen de controle van de uitgever. Dit is ook waar het van cruciaal belang is om een ​​evenwicht te vinden tussen de behoeften van uw publiek en het zoekmachine vriendelijk maken van uw pagina’s.

De titel van de pagina of het artikel, de diepte van het onderzoek, de gebruikte zoekwoorden enzovoort moeten allemaal worden gebruikt met de specifieke behoeften van uw doelgroep in gedachten. HTML-koppen, ankertekst en meer zouden zowel zoekmachines als uw publiek aanwijzingen moeten geven over de relevantie van uw inhoud. Uw site-architectuur moet crawlers van zoekmachines helpen bij het navigeren op uw site en gebruikers helpen vinden wat ze zoeken.

Off-page SEO-factoren

De zoekmachines evalueren niet alleen wat er op de pagina staat en zichtbaar is voor gebruikers. Positiebepalende factoren buiten de pagina vallen doorgaans niet onder de directe invloed van de maker of uitgever. Zoekmachines evalueren de reputatie, de kwaliteit van de backlinks van een site, de geografische locatie van de gebruiker en vele andere factoren om de meest relevante resultaten te leveren.

Hoewel deze factoren niet zo eenvoudig te beheren zijn per pagina, moet er rekening mee worden gehouden bij het optimaliseren van uw site voor zoeken.

Gifstoffen

Als het goed is gedaan, komt SEO net zo goed ten goede aan de zoekmachines als aan sites. SEO helpt zoekmachines gebruikers betere zoekresultaten te bieden. Het gebruik van SEO-technieken die tot doel hebben rangschikkingssignalen te manipuleren om een ​​oneerlijk voordeel op de concurrentie te verkrijgen, kan echter averechts werken.

We groeperen spam en zogenaamde “black hat” -technieken in “toxines”. Als u ze gebruikt, kan dit ertoe leiden dat uw pagina’s een rankingboete krijgen of zelfs volledig worden uitgesloten van de zoekresultaten.

Opkomende branches

Spraak-, lokaal, beeld- en videozoekopdrachten hebben hun eigen speciale hoofdstuk in deze handleiding omdat ze verschillende manieren vertegenwoordigen waarop gebruikers uw inhoud kunnen vinden. Elk van deze opkomende branches heeft zijn eigen onderscheidende kenmerken, nuances en kansen voor merken en uitgevers. Ze komen echter ook overeen met een of meer van de basiselementen in ons periodiek systeem en vereisen geen volledig nieuwe manier om SEO te bekijken.

Soorten SEO-factoren voor zoekmachines

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven